Reseinformation

Boende

Våra hotell har rum med WC/bad, TV och telefon. Många har dessutom balkong, kassaskåp och fön. Storleken på rummen kan variera från hotell till hotell. Relaxavdelning med bastu, ångbad, bubbelbad och inomhuspool förekommer också i någon form på de flesta hotellen. Mindre fitnessrum med träningsredskap kan också förekomma samt solarium. Oftast brukar bastu, ångbad, bubbelbad och poolbad ingå i priset. Några hotell har små bubbelkar som matas med extrabetalda polletter. Solariebruk betalas extra. WiFi brukar numera erbjudas på alla hotell och ingå.

Bussarna

Bussarna vi använder är oftast av märket Setra Mercedes och Volvo, vilket borgar för god åkkomfort. Varje buss rattas av minst två chaufförer.  De senaste åren har bussarna blivit en meter längre vilket ger bättre benutrymme. Vi strävar efter att finna så många som möjligt av dessa modeller. Bussarna är utrustade med AC, DVD, eluttag, WC, kyl och skönt fällbara stolar.

Vandringarna

Vi börjar vandra vid 9-tiden efter frukost och avslutar vid 16-17-tiden på eftermiddagen. Längden på turerna kan variera beroende på höjdnivåerna som vi väljer, men ofta handlar det om 6-15 km. Man klarar sig fint med att vara en vanlig motionär.
Någon dag väljer vi att åka ganska högt med bussen i Alperna för att vinna höjd, andra dagar väljer vi att vinna höjd genom att åka lift. Liftavgift på cirka 10 -15 euro per person och dag,
Det är viktigt att ha rejäla vandringsskor/kängor som är väl ingångna. En mindre ryggsäck är bra att ha där mössa, regnställ, extratröja, dryck, matsäck, solskyddsfaktor och fotvårdsskydd med mera ryms. Ibland väljer vi att äta lunch på en restaurang, andra dagar kan vara mer lämpade för inköpt picknickmat. Vi spikar dagsprogrammet först efter att vi lyssnat på väderexperterna på plats.

Avgångstider

Resorna till Predazzo och Obergurgl avgår 6:00 från Jönköpings resecenter – 7:00 Ulricehamn Hallgrens buss – 7:30 Borås resecenter – 8:30 Göteborg Stora Ullevi - sträckan Göteborg-Helsingborg efter överenskommelse. Helsingör – Rödby – Puttgarden eller Gedser – Rostock. Övernattning i Tyskland på vägen ner till Dolomiterna och Obergurgl på 3-stjärnigt-hotell med frukost.
Direktkörning hem från Dolomiterna och Obergurgl tar cirka 22-24 timmar beroende på trafiken.

Resans pris

Bussresa, färjeavgifter, skatter, vägavgifter och reseledare.
Även kortare bussresor på plats ingår.
Övernattning i 2-bäddsrum, inklusive frukost och trerättersmiddag med salladsbuffé.
En enklare middag avresedagen.
Relaxavdelning och kvällsarrangemang.

Övrigt
  • Enkelrumstillägg i Predazzo 1200 kr och i Obergurgl 1500 kr.

  • Barnrabatt finns för barn under 12 år i flerbäddsrum och är 700 kr

  • Alla extrautflykter kräver minst 15 del-tagare.

  • Glöm inte att kontrollera att ditt pass gäller.

  • Meddela eventuell specialkost.

Turistskatt

Turistskatt är en skatt i södra Europa som krävs på alla hotell och betalas vanligen vid ankomsten. Skatten är avhängig hotellstandarden och är dyrare ju högre klass hotellet har. Vanligtvis ligger summan på 1- 3 Euro per dag och resenär och gäller från 14 år och äldre. Betalningen önskas i kontanter.